Alson; kendi bünyesinde yaptığı Ar-ge çalışmaları sonucunda 2020 yılında hammadde üretimine başlamış.
Alson mermer ocağı; Kırşehir şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunuyor.
Ocak ziyaretimiz sırasında gözlemleyebildiğimiz kadarıyla Kırşehir masif içinde yer alan ocak sahasında üretilen mermerler göz kamaştırıyor. Bosphorus ticari tanımıyla tescillenen ürünler yüksek verimlilik oranı ve renk albenileri ile kısa sürede pazarda yerini almış durumda
Firma ortaklarından Alper Özdamar; ocak ve üretilen malzemeler hakkında bizlerle şu bilgileri paylaştı:
“Genel anlamda Bosphorus olan markamız, taşımızın seleksiyonuna göre, siyah ana zemin üzerine daha fazla sarı girdiğinde Bosphorus Gold, daha fazla beyaz aldığında Bosphorus Wave olarak isimlendirilmektedir (Tamamı tescilli markamızdır). Ocağımızın bulunduğu tepe; mera, orman, ağaçlık alan, akarsu vb doğal hiçbir kullanım alanı içermeyip tamamen kayalık, çıplak bir arazide yer almaktadır. Bu anlamda doğaya mümkün olan en minimum zarar hedefenmiştir. Zira Alson Mermer olarak bizler madenci olmamızın yanısıra, doğayı ve madenlerimizin çevreye ve çevre halkına olası zararları konusunda her zaman çok hassas davranan bir frmayız. Ocağımızın, şantiye ve tüm kademelerinde büyük çöp kovalarımız vardır ve tüm personelimiz doğal olmayan hiçbir malzemeyi etrafa atmamak konusunda hassas ve eğitimlidir. Çevreye doğal olmayan hiçbir malzeme asla atılmaz veya varsa toplanır. Bu konu bizim vazgeçilmezimizdir
Ocaktaki tüm çalışanlarımız Kırşehir ilinden seçilmiş deneyimli personellerdir. Şirket merkezimiz de ocağımızın bulunduğu Kırşehir iline taşınmıştır. Faaliyetlerimizle ilgili, servis, hizmet, yedek parça ve malzeme, diğer tüketim maddeleri mümkün olan en yüksek oranda yine Kırşehir ilinden temin edilmektedir. Tüm bunları bu şekilde yapmaktaki amacımız da, ihracatımızın, yarattığımız katma değer ve diğer tüm olanakların; bulunduğumuz ile yansıması ve bölgeye ve bölge halkına en yüksek desteği sağlayabilmesidir. “Nerede kazanıyorsak, oraya kazandıralım” ana iş felsefemizdir.
Alson Mermer olarak ana hedefte blok satışı yapmaktayız. Bosphorus markalı mermerimiz dünyada eşi benzeri çok az bulunan; siyah ana zemin üzerinde sarı, beyaz ve gri desenlerin muhteşem danslarını gözlemlediğimiz bir yapıdadır. Çıkan her blok, kesilen her plaka özgün desenleri ile müşterilerimiz ve son kullanıcılar tarafından beğeniyle talep edilmektedir. Alson Mermer her zaman, kısa vadeli, günlük kazançlara odaklanan bir ticari anlayıştan ziyade uzun süreli müşteri ilişkisine ve müşteri odaklı yaklaşıma inanır. Satış faaliyetlerini de bu ana temel üzerinde yürütür.
Bloklarımız ve plakalarımız hem ülkemizde birçok kullanım alanı bulduğu gibi, Çin, ABD, Avrupa, Yakın Doğu, Kuzey Afrika, Hindistan ve diğer Uzak Doğu ülkeleri gibi dünyanın birçok bölgesine ihraç edilmektedir.
Ocağımızın en büyük artısı; sektör ortalamalarının çok üzerinde verimliliğe sahip olması ve istenilen her tür seleksiyon için her zaman çok rahat üretim yapılarak her tür ve miktarda talebi rahatlıkla karşılayabilmemizdir. Ocağımızın bu verimli yapısı neticesinde de sektördeki diğer benzer ocaklara oranla daha rekabetçi fiyatlar verebiliyor olmamız ve her tür talep ve miktarı rahatlıkla karşılayabiliyor olmamız önemlidir.
Taşımızın dalgalı ve akışkan bir su gibi görünen desen yapısının, Istanbul Boğazı’ nın şekli ve çağrıştırdığı görsellik anlamında uyumlu olduğunu gözlemledik. Siyah zeminli, sarı, beyaz ve gri hatlarla desen alan taşımız için yurtdışından değil, ülkemizden, kendi kültürümüzden bir isim düşünüp Bosphorus, Bosphorus Gold, Bosphorus Wave isimlerini koymayı uygun bulmuş ve tescillemiştik
Şimdi ocağımızdan açık gri zeminli, içinde mavimsi tonlar barındıran yeni bir seleksiyon daha üretmeye başladık Bu taşımızı da ilk defa 2023 İzmir Fuarında müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Ürettiğimiz bu yeni malzeme; yine İstanbul Boğazımızın su akışını çağrıştıran bir desen yapısı yanı sıra suyun maviliğini çağrıştıran bir renk uyumu var.
Henüz bu seleksiyona isim koymadık ama yine İstanbul boğazının suyunu çağrıştıran bir isim düşünüyoruz.
Marble Fuarı telaşı sırasında zaman ayırıp bizleri bilgilendiren Özdamar Kardeşlere ve Sayın Alper Özdamar’a teşekkür ediyor, hayırlı fuarlar diliyoruz.