Cuma , 20 Eylül 2024
Anasayfa Life Firma Alpay Mermer Farkı
Life Firma

Alpay Mermer Farkı

Alpay Mermer; Muğla’da ham madde üretimi ve işleme tesisi ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Kadın istihdamına da özel önem gösteren Melike Alpay Özmen; katma değerli üretim konusunda da ciddi çalışmalar yürütüyor.

Sanatsal çalışmalara da destek veren Melike Alpay Özmen, İşleme tesisi içinde sanatsal çalışmalar için ayrı bir bölüm oluşturduklarına işaret ederek; hem robotik hem de el işçiliği ile sanatsal çalışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini belirtiyor.

Minval Living markası ile de, 3 yıldır ihracat yaparak dizayn dünyasını yakından takip eden Melike Özmen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi.  Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Melike Alpay Özmen; Türkiye genelinde tüm kadın girişimcilerimizi bu kıymetli projeye başvurmaya, katılmaya ve markalarını büyüterek yurtdışına açılabileceklerini belirtiyor. Özmen; “Minval olarak bu projeden çok yararlandık adeta kabuk değiştirdik simdi Singapur Amerika Hollanda Fransa Almanya İspanya Venezuela gibi ülkelere ihracat yapıyoruz.

Marble ‘ 2024 Fuarı’nda da katılımcıları ve ziyaretçileri şaşırttı

Alpay Mermer; Muğla’da ham madde üretimi ve işleme tesisi ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Katma değerli üretimin önemini vurgulayan Melike Alpay Özmen, “Sanat eserinin kendisini üretiyoruz. Robotik üretimlerimize devam ediyoruz. Yedi eksenli robotlarımızla Türkiye’yi uluslararası sanat dünyasında en iyi şekilde temsil eden sanatçılarla çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Seçkin Pirim, Elif Uras gibi isimlerin mermerle çalıştığı işlerinin üretimlerini biz yapıyoruz. Marble İzmir Fuarı’nda son 3 senedir mutlaka sanat eseri sergiliyoruz. Bu sene Marble’a yeni bir konseptle katıldık. Sanat her zaman Alpay Mermer markasının en ayırt edici ve önemli kısmı olmaya devam edecek. Bu yıl “design” ağırlıklı yeni bakış açılarıyla, birlikte çalışmaya başladıkları mimar Deniz Galip ve Deniz Galip Studio ile birlikte farklı bir stand tasarımı ile Marble İzmir’e katıldıklarını belirten Özmen, “Marble İzmir’de her sene ziyaretçilerimizi ve sektörümüzü şaşırtmayı, farklılık ve yenilik katmayı seviyoruz” diyerek bizleri Deniz Galip ile tanıştırdı.

Deniz Galip gencecik yaşına rağmen aurası ve enerjisi ile sizleri adeta teslim alan bir heyecana sahip. Deniz, kendi stilini kalabalık bir düzen ve Akdenizli bir kuzeylilik olarak tanımlıyor.

Deniz Galip (Istanbul 1981), ilk-orta ve lise eğitimini Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde tamamladıktan sonra üniversiteyi İTÜ Mimarlık bölümünde okumuş. Aynı okulda yüksek lisans yaptığı sırada Milano Domus Academy’de ‘Interiorand Living Design’ bölümüne kabul edilmiş.. 6 yıl Milano’da Patricia Urquiola’nın yanında çalışmış. 2013 yılında İstanbul’a dönüp Urquiola ile Türkiye’deki projelerinde ortak olarak yürütmüş. Bu sırada kendi ofisini kurup Arçelik ve Depadova gibi firmalara tasarım ve sanat danışmanlığı, GAD Mimarlık’a da iç mimarlık danışmanlığı vermiş. 2015 yılından beri ortağı Yiğit Öğütoğulları ile birlikte, Deniz Galip Studio kapsamında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konut, mağaza, restoran, otel projelerinin fuar, sergi tasarımları ve styling hizmetleri veriyor.

Yerli ve Uluslararası mecralarda yayınlanan projelerin yanı sıra, Brett Johnson Dubai showroom ve Birdcage 33 Bodrum projeleri ile ödüller kazanmış bir mimar.

Deniz Galip, Melike Alpay’ın başlangıçtan beri kendilerine inanmaları sayesinde bir hayalini gerçekleştirmiş. Alpay Mermer ile iş birliği çerçevesinde, eski uygulamalara atıfta bulunarak adak ve adanma amacıyla kullanılan bir dizi sunu, sembol ve nesneden oluşan duvar karoları, bir sunak ve totemler koleksiyonu tasarlamıştır. Bu sergi, Yunan’da “tamata” olarak bilinen ve evrensel insan inancı ve niyetini yansıtan “ex-votos”un zamansız önemini simgeliyor.

Deniz Galip bu tür tasarımlarında:

  • Koleksiyon: Duvar karoları, bir sunak ve totemler
  • İlham Kaynakları: Şamanizm ve Ortodoks Hristiyanlık dahil olmak üzere çeşitli kültürel geleneklerden ilham alıyor.
  • Malzeme: Muğla bölgesinin saf beyaz mermeri
  • Teknoloji ve Sanat: Mermerin modern teknoloji ile birleştiğinde sahip olduğu dönüştürücü potansiyeli keşfederek, mermerin içsel güzelliği ve kültürel yankısı üzerine yeni bir perspektif sunuyor.
  • İnanç ve Niyet: Evrensel insan ihtiyacını yansıtan ve dini, ırk ve millet sınırlarını aşan inanç ve niyetin önemini vurguluyor.
  • Geçmiş ve Gelecek: Mermer kalıntılarını sembolik formlara dönüştürerek geçmişi onurlandırırken geleceğin olasılıklarını kucaklarını düşünüyor.

Deniz Galip; Bu proje, teknolojik yeniliğin sanatsal ifade ve ruhsal bağlantı için bir katalizör olarak görülmesi gerektiği fikrini benimsemiş. Bu yaklaşım ile Marble İzmir’de geleneksel ve modern unsurları harmanlayarak etkileyici ve anlamlı bir çalışma ile heyecan yaratan bir Alpay Mermer Standını hazırlanmış.

Su Altı Heykel Parkı’nda Alpay Mermer desteği.

Melike Alpay Özmen; “sanatçılarla çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Ayrıca Muğla ilinde faaliyet gösteren bir firmayız. Haziran ayı ortalarında açılan Blue Exile Art Project (BEAP)  sualtı heykel parkında sergilenecek olan eserini yaratma konusunda Değerli Sanatçımız Kemal Tufan’a malzeme desteği yanı sıra çalışma ortamı yaratma konusunda da destek vermeye çalıştık.

Ana odağı çevre koruma bilinci olan Blue Exile Art Project’in (BEAP) amacı sanatın gücüyle deniz ve kıyılarımızı koruma farkındalığı oluşturmak. Bodrum Deniz Müzesi ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge’ye bağlı Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü proje ortaklığında hayata geçirilen  Blue Exile Art Project (BEAP), 2024 teması “Oksijen” ile, dünyamızın en önemli oksijen kaynağının denizler olduğuna dikkat çekerek de farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

BEAP Bodrum Sualtı Parkı’nın 1. etabında 6 sanatçı, eserleriyle yer aldı. Projede yer alan sanatçılar Ayla Turan, Doğu Çankaya, Esra Sağlık, Genco Gülan, Kemal Tufan ve Mehmet Kutlu. Sanatçıların BEAP 2024 teması “Oksijen” ile ilişkilendirerek ürettikleri eserleri mermer, kil ve betondan oluşan büyük boyutta heykel, heykel grubu ve yerleştirmelerden oluşturuldu.

Melike Alpay Özmen; “sanatçılarla çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Ayrıca Muğla ilinde faaliyet gösteren bir firmayız. Haziran ayı ortalarında açılan Blue Exile Art Project (BEAP)  sualtı heykel parkında sergilenecek olan eserini yaratma konusunda Değerli Sanatçımız Kemal Tufan’na malzeme desteği yanı sıra çalışma ortamı yaratma konusunda da destek vermeye çalıştık. Sanatçılardan Kemal Tufan, eserini üretmeye 12 Haziran’da gerçekleşen açılışla birlikte bir sualtı performansı ile başladı. Bu da Alpay Mermer olarak bizleri ayrıca heyecanlandırdı” diyerek bizleri bilgilendirdi.

İlginizi Çekebilir

SILKARSTONE ile Geleceğe Yön Veren Tasarım Trendleri

Tarihi çok eskilere dayanan mozaik sanatını, bilgisayar destekli tasarım, ileri matematik ve...

Kadın Girişimciliğinin Gücü

Mısra Marble; Isparta’nın son yıllarda adından söz ettiren firmalarından. Çin, Mısır, Hindistan,...

“Egarr Marble” Mermer Gibi Sağlam Adımlarla İlerliyor

Deneyimli, uzman personeli ve üstün teknolojik donanımlarıyla Taş’ahayat veren EGARR MARBLE, kuruluşundan...

Tebrikler

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında 100’e girerek TOBB’dan ödül alan Dinamik...